Новини | Новини за листопад 2021 року:
Захист проєктів
29 листопада традційно у нашому закладі відбулося свято інтелекту, гідності і таланту. Якщо запастися терпінням і проявити старання, то посіяне насіння знання неодмінно дасть добрі сходи. В нашому ліцеї учні 11 класів захистили свої проєкти. Вони були представлені у таких номінаціях: • Астрономія • Фізика • Українська література • Історія • Біологія • Мистецтво • Англійська • Екологія Знаходьте час для відкриттів – це умова успіху! Знаходьте час для роздумів – це джерело сили! Знаходьте час для читання – це джерело знань! Знаходьте час для мрії – це шлях до зірок! Знаходьте час для творчості – це муза душі!
10:20 30.11.2021 +фото 150
Докладніше

Запали свічку пам'яті!
Запали свічку пам'яті!
Україна в 1932-1933 роках пережила страшну трагедію – Голодомор, який забрав мільйони людських життів. Ми пам`ятаємо!
15:16 29.11.2021 +фото 127
Докладніше

«Я маю право жити без насильства»
«Я маю право жити без насильства»
В рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" у Дубенському ліцеї №2 , 26 листопада було проведено психолого - педагогічний тренінг для учнів 7,11 класів «Я маю право жити без насильства» . Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Практичний психолог ознайомила школярів з різними видами насильства, його формами, формувала в молодіжному середовищі позитивний імідж здорової людини. Після тренінгу учні зрозуміли, що факти насильства існують і зробили висновок, що ми не повинні бути байдужі по відношенню до проблем жорстокості та насильства, вміти не боятися про це говорити.
14:30 29.11.2021 +фото 154
Докладніше

 Тиждень 11. МОДА у 1-А класі.
Тиждень 11. МОДА у 1-А класі.
Кожна людина має право на вираження власної неповторності. Не можна оцінювати людей тільки за зовнішністю. До одягу люди завжди ставилися з пильною увагою. В Україні споконвіку казали: «Шануй одежу в дворі, вона тебе в людях». Таке ставлення до свого зовнішнього вигляду цілком виправдане. Адже одяг — це те, у чому ми йдемо поміж люди. Недбале ставлення до нього й нині сприймають як неповагу до себе.
13:18 26.11.2021 +фото 136
Докладніше

#hippiedisc
#hippiedisc
Хіпі (від англ. hippy, hippie) — американський молодіжний рух. Вперше терміном hippie репортер Майкл Фаллон назвав групу контркультурної молоді, що збиралася у кафе Blue Unicorn. УРЛ запустила проєкт, який оживив усіма забуті диски за допомогою мистецтва хіпі. Створивши нову популярну фотозону в ліцеї. Кількість бажаючих додати і свій диск постійно зростає, а на сторінках інстаграму з`являється все більше хештегів.
11:01 26.11.2021 +фото 131
Докладніше

Майстер-клас з медичної допомоги
Майстер-клас з медичної допомоги
Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвитку можливих ускладнень. Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності людей зі спеціальним медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти дорога кожна секунда.
10:26 26.11.2021 +фото 140
Докладніше

16 днів проти насильства
16 днів проти насильства
Повага до інших починається з самоповаги. Поважаючи себе, ми поважаємо інших, поважаючи себе, ми поважаємо навколишній світ. В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у 2-Б класі соціальним педагогом було проведено бесіду на тему: «Поважаючи себе, поважай інших».
10:18 26.11.2021 +фото 140
Докладніше

Посвята у ліцеїсти
Посвята у ліцеїсти
Дорогі ліцеїсти! Сердечно вітаємо Вас із Посвятою! Бажаємо Вам доброти, натхнення та нових відкриттів. Посвята в ліцеїсти відбулася для учнів 5 – А, 5 – Б класу. З великою радістю прийнято у шкільну родину та вручено Книжку і Посвідчення ліцеїста, як свідчення справжнього звання.
11:11 24.11.2021 +фото 153
Докладніше

Всесвітній день дитини
Всесвітній день дитини
20 листопада відзначається Всесвітній день дитини. Наповнювати життя підростаючого покоління радістю ,захищати дитячий спокій, створювати умови для духовного і фізичного розвитку дітей - головне завдання дорослих. Адже кожна дитина має право на щасливе дитинство, сімейний затишок, гарну освіту, повноцінний відпочинок, якісну медичну допомогу, на захист від байдужості та жорсткого поводження. Саме тому у Дубенському ліцеї №2 проводились бесіди на тему: «Ти ще дитина, але ти маєш свої права! І ти маєш їх знати!» Учні ознайомилися з Конвенцією ООН про права дитини, виконували арт-терапевтичні вправи.
10:03 24.11.2021 +фото 152
Докладніше

Тиждень писемності та української мови
Тиждень писемності та української мови
Впродовж тижня(15-19.11) ліцеїсти мали змогу поринути в багатогранний світ краси й принад рідної мови,вшанувати пам'ять преподобного Нестора Літописця.Діти долучилися до мовного квесту "Золоте перо", дослідили глибше пам'ятку давньоруської літератури "Повість врем'я них літ",пройшли тест на правильне наголошувпння слів за допомогою QR-коду. А ще діти і декламували поезії,і читали власні твори,і знімали відео на тему "Антисуржик",і виправляли помилки у мовленні. Тому віримо та сподіваємося,що нам вдалося прищепити любов до рідного слова,до історії свого народу та причетності до тих важливих духовних джерел,без яких не складається життя майбутнього покоління.
09:59 24.11.2021 +фото 131
Докладніше

Тиждень безпеки дорожнього руху
Тиждень безпеки дорожнього руху
Традиційно в нашому ліцеї проводиться тиждень безпеки дорожнього руху, метою якого є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі. В рамках тижня класними керівниками були проведені тематичні уроки та бесіди на тему «Правила для пішоходів», «Учасники дорожнього руху та умови безпеки пішоходів», «Безпека дорожнього руху – це життя!» з використанням відеопрезентацій та навчальних мультфільмів.
11:47 22.11.2021 +фото 131
Докладніше

День Гідності та Свободи
День Гідності та Свободи
За три місяці Україна прожила цілу історичну епоху. Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи...
13:29 19.11.2021 +фото 160
Докладніше

«Я просто житиму між вас під знаком Вічності й Любові» ( за творчістю Миколи Пшеничного)
«Я просто житиму між вас під знаком Вічності й Любові» ( за творчістю Миколи Пшеничного)
Минуле. Суще. І майбутнє Неперебутнє. Не межа! Думка на місці має бути. Дума – це те , що возвиша. М. Пшеничний
13:27 19.11.2021 +фото 142
Докладніше

Зустріч ГО МО Свідомий вибір
Зустріч ГО МО Свідомий вибір
16 листопада відбулася освітньо-просвітницька акція організована ГО МО Свідомий вибір, яка передбачала собою зустрічі з представниками громадської організації, ювенальної поліції Дубенський районний відділ поліції ГУНП в Рівненській області, Дубенське районне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області✅ Зустрічі мали на меті роз‘яснюючий характер❗️, щодо двох важливих та актуальних питань пов‘язаних з обережним поводженням на лініях залізнично- дорожнього покриття «УкрЗалізниці» та правилами поведінки з електро - вогненебезпечними та легкозаймистими приладами, правильним сортуванням побутових відходів!‼️
09:56 19.11.2021 +фото 133
Докладніше

Історія виникнення Дня відповідальності людини?
Історія виникнення Дня відповідальності людини?
Богдан Гаврилишин, працюючи на світовому рівні як член Наглядової ради Міжнародної академії мистецтва та науки, ще на початку 2010-х дійшов висновку, що однією з передумов виконання Загальної декларації прав людини, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році, є усвідомлення та прийняття кожним членом суспільства також й індивідуальної відповідальності на всіх рівнях. У 2014 році професор створив змістовний та лаконічний документ – «Декларацію відповідальності людини», у 15 пунктах якої відобразив різні рівні відповідальності, від особистої до відповідальності на рівні країни та світу. Вони можуть стати дороговказами до більш демократичного, інклюзивного та ефективного суспільства. Україна стала першою країною у світі, що прийняла День відповідальності людини, як загальнодержавне свято. З 2022 року команда Фонду родини Богдана Гаврилишина спільно з партнерами ініціюватиме запровадження Міжнародного дня відповідальності людини.
15:05 17.11.2021 +фото 134
Докладніше

 «І щось в мені таке болить, Що це і є, напевно, Україна....
«І щось в мені таке болить, Що це і є, напевно, Україна....
Буває, часом сліпну від краси. Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,– оці степи, це небо, ці ліси, усе так гарно, чисто, незрадливо, усе як є – дорога, явори, усе моє, все зветься – Україна. Така краса, висока і нетлінна, що хоч спинись і з Богом говори. Ліна Костенко
12:59 17.11.2021 +відео 150
Докладніше

"Майстер-клас від творчої особистості"
"Майстер-клас від творчої особистості"
У ліцеї запроваджено "Майстер-клас від творчої особистості". Який відбувається кожної п'ятниці о 14:20 по 14:40. Як відбувався майстер-клас фотографії? Учні познайомилися з фотокамерою, основними принципами її роботи, експозицією, поняття якості кадру, режими зйомки, баланс білого та інше, пряцювали над предметною зйомкою, виставленням композиції й освітленням. Також учні дізналися про різні види фотографування, навчиться правильно виставляти композицію та користуватися фільтрами.
12:13 15.11.2021 +фото 144
Докладніше

Тиждень здорового способу життя
Тиждень здорового способу життя
З давніх-давен український народ найбільшою цінністю у житті вважав здоров’я. Навіть вітаючись і прощаючись, люди бажали один одному здоров’я: «Здрастуйте!», «Здоровенькі були!», «Дай Боже здоров’я!».
09:00 11.11.2021 +фото 138
Докладніше

З днем української мови та писемності!
З днем української мови та писемності!
Учениці 3 класу взяли участь у створенні вітальних листівок, відвідали виставку у бібліотеці і познайомилися з цікавими книгами.
09:15 10.11.2021 +фото 135
Докладніше

Фотофлешмоб #ярозмовляюукраїнською
Фотофлешмоб #ярозмовляюукраїнською
День української писемності та мови бажаємо всім любити та берегти свою рідну мову. Великі поети й письменники складали свої твори рідною мовою. Адже саме нею найлегше передати власні думки й почуття. Перше слово, перше речення вимовляємо рідною мовою. Це мова батьків, бабусь і дідусів, попередніх поколінь.
13:29 09.11.2021 +фото 137
Докладніше

Тиждень толерантності.
Тиждень толерантності.
Тиждень толерантності розпочато! Здобувачі освіти 3-Б класу переглянули відео про толерантність і виконали цікаві завдання. Для дітей створено Дерево толерантності, на якому кожен охочий зможе написати риси притаманні толерантній особистості та Квітка толерантності.
12:39 02.11.2021 +фото 141
Докладніше

Впровадження в ліцеї автоматизованої системи «Єдина Школа».
Впровадження в ліцеї автоматизованої системи «Єдина Школа».
Школа у смартфоні Новий навчальний рік у школах буде тестом на те, наскільки ми готові до інновацій. Адже карантин і обмеження, пов'язані з ним, спонукають до оновлень у вже усталених процесах.Автоматизувати навчальний процес у школах — це завдання, вже давно актуальне. Нині в школах запроваджується нова автоматизована система «Єдина Школа».
23:54 01.11.2021 +відео 652
Докладніше

До уваги учасників освітнього процесу!!!
До уваги учасників освітнього процесу!!!
Дистанційне навчання
23:41 01.11.2021 129
Докладніше

Директор

Головко Любов Романівна

Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для випускників
Енергоефективність та енергозбереження
Замовлення підручників
Всеукраїнська школа онлайн
Важливо!
Пошук